• Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!  ♥  Gratis verzending boven €30,-

Gezellig koken aan tafel tijdens kerst!



Natuurlijk kun je met kerst úren in de keuken gaan staan, maar met alle stress rond de cadeautjes en tafelschikking heb je daar misschien helemaal geen zin in. Met fun cooking apparaten zoals fonduesets, gourmetstellen en tafelgrills kun je gewoon aan tafel koken en hoeft er niemand het halve diner in de keuken bezig te zijn! Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn? Lees dan gauw verder!

1. Een échte klassieker: gourmetten

Gourmetten is een klassieker tijdens de feestdagen. Koop een schaal met vlees, wat salades, gesneden groentes en het feest is af. Maar natuurlijk kun je ook variëren, gooi bijvoorbeeld eens vis, garnaaltjes, ananas, aardappeltjes op het gourmetstel. En heb je geen idee waar je die kleine pannetjes voor gebruikt? Die zijn bedoeld voor raclette, een soort gesmolten kaas dat je met van alles kunt eten. Maar je kunt er natuurlijk ook pannenkoekjes of omeletten in bakken.

2. Multifunctioneel en lekker: fonduen!
Daarnaast kun je natuurlijk fonduen. Kaasfondue is heerlijk om stokbrood, aardappeltjes en groenten in te dippen. Een leuke en vegetarische maaltijd dus! Het is mogelijk om Zwitserse kazen te gebruiken, maar gewoon oude boerenkaas is ook heerlijk. Met een beetje witte wijn (voor een alcoholvrije versie bouillon) maak je de kaas vloeibaar. Om het goed te binden is een eetlepel maïzena handig.

Veel fonduepannen zijn multifunctioneel, zoals onze fonduepan. Deze kun je bijvoorbeeld ook voor vleesfondue gebruiken, daarbij dip je stukjes vlees in zonnebloem- of arachideolie. Gek op vis? Dat kun je er natuurlijk ook in dippen!

Wil je eens Aziatisch proberen? Gebruik dan je fonduepan als Chinese hotpot. Hierbij fondue je in bouillon, deze maak je op smaak met bijvoorbeeld wortel, gember, paksoi, pompoen, aardappelen, bosui en andere ingrediënten die je lekker vindt. Qua vlees kun je er dunne lapjes ribeye snel in dopen, of rauwe garnalen, zalm en kippendij die je er iets langer in laat 'zwemmen'.

3. Ga voor Aziatische gerechten met de teppanyaki plaat
Een Japanse manier van koken is de 'teppanyaki bakplaat', dit is een ijzeren bakplaat waar voedsel op wordt gebakken. Natuurlijk hoef je het geen Japanse smaak te geven als je daar niet van houdt, je kun het ook gewoon gebruiken als een soort gourmetstel.

4. Bye calorieën, hallo airfryer!
Wil je alvast beginnen met je goede voornemens? Dan kun je een airfryer gebruiken. Dit is een soort 'frituurpan' die zonder olie gebruikt kan worden. Om snacks echt knapperig te krijgen, zijn er maar een paar kleine druppeltjes olie nodig. Zo kun je genieten van patat en snacks zonder je schuldig te voelen over al die calorieën!

5. En als afsluiter.. Een zelfgemaakt kerstdessert
Is het diner klaar? Dan kun je zelfgemaakt ijs eten. Deze maak je simpelweg met de ijsmaker. Het is heel makkelijk om yoghurt-, schep- of sorbetijs te maken. Je zet 24 uur van tevoren de kom in de vriezer, maakt een mengsel en zet het apparaat aan. Laat hem even draaien en voilà, je eigen ijs! Een leuke aanvulling bij het ijsdessert zijn crêpes. Met de crêpemaker kun je flinterdunne crêpes maken. Houdt de kerstsfeer erin en maak van jouw crêpes leuke kerstboompjes, kerstmannetjes of kerststerren. Door het toevoegen van natuurlijke kleurstoffen, kun je jouw crêpes omtoveren tot een eyecatcher van het diner. Al met al heb je zo moeiteloos een dessert klaargemaakt, zonder dat deze kant en klaar uit de winkel komt!
 
Wil je ook het maken van het toetje een gelegenheid aan tafel maken? Tover de fonduepan dan om tot chocoladefondue! Dip aardbeien, wafels, slagroomsoesjes. 


Maak jouw kerstdiner compleet: style jouw kersttafel!
Kies je voor één van de vele fun cooking manieren, maar ben jij bang dat je gasten dit iet wat eenvoudig vinden? Gebruik wat van je tijd die je niet aan het diner hoeft te spenderen aan het decoreren van de tafel. Haal bijvoorbeeld kleine kerstboompjes bij tuincentra en zet deze in kleine potjes op tafel. Of decoreer jouw tafel met kerstboomtakjes, kerstballen en dennenappels, voor een echte kerstsfeer. Combineer grote stompen kaarsen, met lange kaarsen in kandelaars voor een sfeervol lichteffect. Met al het eten en drinken wat op tafel geserveerd wordt, kan een tafel al gauw vol zijn. De oplossing hiervoor? Leg een lichtslinger op tafel! Zo creëer je direct een speels lichteffect. Vind je het leuk om zelf creatief aan de slag te gaan? Maak voor al jouw gasten naamkaartjes en klem deze tussen dennenappels. Maak jouw kersttafel af door een mooie lange loper over de breedte van de tafel en kerstservetten op de borden. Natuurlijk hoeft een kersttafel niet altijd in de traditionele rode en groene kleuren. Geef jouw tafel bijvoorbeeld een themakleur als blauw, goud of modern zwart en wit. Met kerst kan het niet gek genoeg. Wees dus creatief en laat een verpletterende indruk achter op je gasten! 

Wij wensen je een fijne kerst toe!


 
 
 
Omdat we je graag steeds beter en persoonlijker willen helpen gebruiken we cookies en andere technieken. Dankzij de cookies kunnen wij en derde partijen je surfgedrag volgen op onze website. Als je verder gaat op onze website, ga je hier mee akkoord. Meer informatie? Bekijk dan onze cookiepaginaSluiten